2007. a kokkutulek

21. juuli 2007 kogunesid Grosside-Krosside suguvõsa liikmed jkuba 14. korda Hallistes. Kokkutulekuks kogunemine ja avamine toimusid Halliste Püha Anna kirikus. Halliste kiriku seinal on Grosside-Krosside suguvõsa vapp, selles kirikus ristiti ja saadeti viimsele teekonnale väga paljusid Grosside suguvõsa liikmeid. Avasõnades andis Ruth Tammeorg ülevaate Halliste kiriku ajaloost.

Meenutati aasta jooksul toimunud sündmusi, sündinud on teadaolevalt 5 uut ilmakodanikku Grosside suguvõssa. Samuti sai tähtsa autasu Valgetähe IV klassi teenetemärgi EV president Toomas Hendrik Ilveselt Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi peadirektorit  hr. Jaan Saar. Jaan Saar on Grosside suguvõsa liige Odra liini kaudu.

Avasõnade järel sai sõna Alli Lunter, kes rääkis Grosside suguvõsa tegevusest ja Ustimäe (Tima) talust. Selleaastase kokkutuleku kutse peal on Ustimäe talu pilt. Talu on kutsutud ka peremehe nime järgi Tima talu.

Edasi liiguti Halliste kalmistule, kus suguvõsa vanimal teadaoleval matmispaigal 1995. Aastal püstitatud hauakivi juures pidasid mälestuskõne Hilja Heinsalu ja Enno Kross. Järjepidevuse märgiks süütasid sellel haual küünlad meie kõige nooremad lapsed. Kõigil suguvõsa liikmetel oli jällegi hea võimalus külastada oma sugulaste haudasid Halliste kalmistul. Pärast kalmistu külastamist koguneti supiks Halliste koolimaja söögisaali. Koolimaja oli ka pärastlõunaste tegevuste toimumispaigaks. Klassiruumides toimusid töötoad suguvõsa ajaloo ja arhiiviuurimustega seoses (eestvedaja Alli Lunter), kogunes suguvõsa vanematekogu ja noortekogu (Marje Liiguse juhtimisel).  Õues toimusid õhtused sportmängud, sai proovida grossingut ja võistlusmänge Jaak ja Jaanus Grossi vile järgi. Jooga harjutusi tutvustas suguvõsa liikmetele Ruth Tammeorg.

Õhtusel söömaajal tuletati meelde, et Helju ja Erich Mägi mälestuskivi avamine toimub 25.07.07. kell 13 Nuias Arumäe kalmistul. Kõik on ka sinna oodatud.