2009. a. kokkutuleku järelkaja

Laupäeval, 11. juulil kogunesid Grosside-Krosside suguvõsa liikmed Väikese-Järve talus Valgamaal. Kell 12 paiku heisati noorima ja vanima osavõtja poolt Eesti lipp, seejärel laulsime  ühiselt riigi hümni. Järgnesid traditsioonilised sõnavõtud. Talu peremees Meelis Mitt tegi lühiülevaate talukoha ajaloost ning Oleg Gross suguvõsa  nõukoja poolelt meenutas toimunud kokkutulekuid.

Terve päev oli täis ettekandeid,  suguseltsi liikmete omavahelisi meenutusi, mängulusti. Väikese-Järve talus oli palju vaatamisväärsusi, millega kohaletulnud aktiivselt tutvusid. Lambad, võidusammas, pooleldi maasse kaevunud jalgratas, saun, taluhooned, „vana kooli“ veoauto ning maastikuauto GAZ-69. Autodega tehti kohalolijatele talumaadel lõbusõitu. Noored said järjekordselt grossinguga tegeleda ning paljud proovisd ära taluõuel asetseva veekogu karastava toime.

Vihmasabina saabudes koguneti uuemasse majja ning kuulati jällegi mõned ettekanded. Ruth Tammeorg kandis ette loengu õigetest toitumisvõtetest ja kunstlike toiduvärvide ohtlikusest, Armin Mitt jätkas väga huvitava vaatenurga alt mugavustsooni mõiste ja selle kasvatamise teemal, Lilli Gross lõpetas aruteluga sõna jõu olemusest.

Õhtul pandi sarnaselt eelmisele aastale hääled sisse ka pillidele ning saime oma suguseltsi bändiga (Helle Koka) tantsu keerutada. Kõige lõpuks tegi Jaak Gross ülevaate massaažist.

Pühapäeval, 12 juulil jätkus kokkutulek ühise hommikusöögi ja matkaga.

Suur tänu pererahvale hea ja toreda vastuvõtu eest. Samuti täname kõiki, kes said kohale tulla ja aitasid kaasa meie toreda kokkusaamise traditsiooni kestmisele.

 

Väikese-Järve talu

Järelkaja kirjutas: Jaanus Gross