2013 aasta kokkutulek Päides

Ülevaade 2013 suvisest kokkutulekust Päides. Allpool ka lingid pildigaleriidele.

Juunikuu lõpus oodati Grosside suguvõsa järeltulijaid Päidesse, Oleg Grossi juurde järjekordsele kokkusaamisele. Kohaletulnuid oli rekordiline arv – üle 250 inimese käis päeva jooksul kokkutulekult läbi. Ilm soosis päeva esimesel poolel meid väga. Pakuti head-paremat süüa.

Tähtsamateks hetkedeks oli kahtlemata kokkutuleku avakõned ja pildistamine, millele järgnes Oleg Grossi ettevõtte külastus. Lastele korraldati samal ajal mänge ja etendusi. Avatud oli väike suguvõsaga seotud kirjanike-tõlkijate raamatute näitus. Väga toreda näituse pani välja Ahto Orle. Tema tõi välja oma muljetavaldava kollektsiooni mulgi mustritest.

Peale lõunat ja külastusi oli järg muusika käes. Lisaks korraldati kohalviibijatele kaatrisõite järvele, proovida sai ka grossingut ning vibulaskmist. Õhtuses programmis oli meil ka veel mitmed sõnavõtud. Lisaks peeti vanematekojas nõu, arutati suguvõsa ajaloo edasiste uurimiste korraldamist ja järgmiste kokkusaamiste kohta-aega.

Kokkuvõtvalt võib jälle nentida, et kokkusaamised on meil sisutihedad, tegevusi jätkub kõigile.
Ootame kõiki juba järgmisele kokkutulekule 2015 aasta suvel Suurupis.

 

 

1. PILDID
Suguvõsa kokkutuleku pildid leiad siit: http://iamalbum.com/EN/albums/98/?hash=b8037182781d006102faa1a5b53420ea.
Pilte saab arvutis alla salvestada nii ükshaaval vajutades pildid olevale lingile “Download original image”, kui kogu albumi korraga vajutades ülal olevale lingile “Download all images”. Samuti saab albumit lihtsalt arvutis sirvida vajutades suvalisele pildile ja avaneb albumivaade, kus saab ise pilte edasi-tagasi kerida või siis panna mängima slideshow.

Kui avad lingi oma nutiseadmes (telefon, tahvelarvuti), siis saad albumi alla salvestada oma nutiseadme ekraanile. Juhised selleks tulevad seadme ekraanile. Siis saad hiljem iga hetk kui oled wifi võrgus, vaadata albumit ka telefonis või tahvelarvutis. Offlines album kahjuks ei tööta, kuna pilte on albumis liiga palju ja nutiseadmete mälumahud ei võimalda nii suure albumi ilma wifi võrgus olekuta vaatamist.

Seda linki saad ka saata edasi oma sõpradele ja sugulastele, kellele tahad pilte näidata.

2. VIDEO
Video saad omale alla salvestada siit: http://iamphotographer.eu/Grosside_kokkutulek.mov
Minnes lingile, hakkab arvuti automaatselt videot alla laadima. Kannatust, see võtab aega olenevalt arvuti kiirusest keskmiselt 15 minutit! Video vaatamiseks sobib hästi programm QuickTime player.